Over Amstelbewind

Amstelbewind biedt mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn hun financiële en/of persoonlijke belangen te behartigen, de volgende diensten aan:

-beschermingsbewind

-mentorschap

-curatele

 

Onder de tabbladen boven aan de pagina vindt u meer informatie over deze diensten.

De laatste jaren is er veel te doen over de kwaliteit van bewindvoerders. De eisen waar bewindvoerders aan moeten voldoen – onder andere vanuit het LOVCK (Landelijk overleg van Civiele en Kantonrechters) – nemen dan ook toe.  Amstelbewind zorgt ervoor dat aan deze kwaliteitseisen wordt voldaan.

 

Scholing: Alle aan Amstelbewind verbonden bewindvoerders hebben bij het IFZ, het Instituut voor Financiële Zorgverlening   (www.ifz.nl), het diploma Beschermingsbewindvoerder behaald alsmede het diploma Schuldhulpverlening. Het betreft post HBO register opleidingingen met inschrijving in het SPHBO register.

Lidmaatschap branche vereniging: Amstelbewind is volwaardig lid van de NBPB,  de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Bewindvoerders (www.nbpb.nl).

Bereikbaarheid en continuïteit:  Amstelbewind is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot  17.00 uur telefonisch te bereiken op 020-2237407. Tevens kunt u altijd een email sturen naar info@amstelbewind.nl. Emails worden binnen 24 uur beantwoord. Om ook bij afwezigheid een optimale dienstverlening te waarborgen, werkt Amstelbewind samen met  Erfgooi bewindvoering.

 

contactgegevens:

 

 

 

Erfgooi Bewindvoering

info@erfgooibewindvoering.nl

www.erfgooibewindvoering.nl

tel 035-5448723

 

Verzekering: Amstelbewind is via Meeùs Assurantiën te Alkmaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Meeùs Assurantiën wordt aanbevolen door de NBPB (Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Bewindvoerders).

Bankzaken: Amstelbewind opent voor cliënten twee nieuwe rekeningen bij de ABN AMRO Bank, een beheersrekening en een leefgeld rekening. Op de beheersrekening komen alle inkomsten binnen. Tevens worden daarvan alle vaste lasten betaald. Op de leefgeld rekening wordt per week leefgeld gestort. De cliënt kan via een pasje zelf over de leefgeld rekening beschikken. Alle transacties op beide rekeningen zijn volledig inzichtelijk voor cliënten en worden jaarlijks gecontroleerd door een accountant.

 

logo ifz     logo erfgooi        abn amro       NBPB